Fågelvandring

011namn-2 Knappstadviken är ett stort våtmarksområde med över 60 ha betande strandängar. Strandängarna restaurerades 2003 och efter att området varit obetat i ca 40år släpptes kor åter på bete i området
Den 9 Maj gick vi den 3 km långa vandringsleden, med grova skor och stövlar i härlig djungelliknande lövskog, iakttog och lyssnade på fåglarna. Vid ett av de 4 fågeltornen stannade vi för en gemensam fikastund, hade en trevlig samvaro, tittade och lyssnade och fotograferade.
Vi såg och hörde bl.a. Rördrom, Grågås, Knipa, Brun kärrhök, Tornfalk, Sothöna, Trana, Enkelbeckasin, Skrattmås, Fiskmås, Fisktärna, Ringduva, Sånglärka, Hussvala, Trädpiplärka, Gärdsmyg, Rödvingetrast, Svarthätta, Gransångare, Lövsångare, Talgoxe, Nötväcka, Kaja, Kråka, Bofink, Grönfink och Sävsparv.

004Fågeltornet  015Tranorna017Kikar

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.