Fågelutflykten

2017 års fågelutflykt till Knappstadsviken

Ett femtontal fågelintresserade från både Karlstad och Hammarö hade tagit tillvara möjligheten att njuta av en perfekt förmiddag med fågelkvitter och fika ute i naturen i lövsprickningens tid.

Deltagarna i årets version av den traditionella fågelvandringen runt Knappstadsviken hade inte bara tur med vädret. Vi hade dessutom förmånen, också det helt enligt traditionen, att lotsas runt i området av Ragnar Salemyr. För oss, som har allvarliga problem att översätta ett fågelpip till vad det är för fågel som åstadkommer det, är det fantastiskt att få hjälp med det av någon som klarar av att göra det. Man kan bara hoppas att minnet har förmåga att arkivera något av vad Ragnar och de andra fågelkunniga som var med berättade, så att det kan berika kommande utflykter på egen hand.

30 arter lyckades sällskapet identifiera läte eller utseende på i år mot blygsammare 20 förra året. Var det vädret som gjorde skillnaden?

Här är hela listan: grågås, kricka, gräsand, vigg, knipa, brun kärrhök, sothöna, trana, tofsvipa, skrattmås, fiskmås, ringduva, göktyta, trädpiplärka, ängspiplärka, sädesärla, gärdsmyg, rödhake, koltrast, rödvingetrast, sävsångare, grönsångare, gransångare, lövsångare, svartvit flugsnappare, blåmes, talgoxe, kråka, bofink, grönfink.

Kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.