Utflykten till fågelstationen 7 Oktober

Här ser ni vad ni som inte var med på utflykten till fågelstationen på Hammarös sydspets (7 okt 2018) missade – att klappa en sparvuggla. Det var en bra grupp från Hammarö och Karlstad som denna strålande söndag samlats för att se hur ringmärkning går till och få reda på varför man håller på med den. Roger Jonasson ringmärkte och berättade om de fågelarter som fastnat i näten. Förutom blåmesar och talgoxar fick vi skåda närmare på gråsiska, brunsiska, stjärtmes, gransångare, kungsfågel och talltita. Och så sparvuggla förstås. Förmiddagen avslutades perfekt med fika i solsken ute vid fyren.

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.