Välkommen in till sommarljuset på Naturum…

Tisdag 17:e December klockan 18:00

Har du tröttnat på mörkret som sveper om oss den här tiden av året? För att uppleva lite livsbejakande ljus i allt det mörka bjuder vi dig att njuta av fjärilarnas värld på sommarfagra blomsterängar.
Nästa tisdag 17 december på Naturum i Mariebergsskogen berättar Mikael Skalstad och visar bilder på sina älskade fjärilar.
För Mikael började allt en varm julidagen 1963 på Bragevägen i Åmål. Då handlade det om ungdomligt spring med tyllhåven.
Springet har nu övergått kameraströvtåg på myr och äng.
Vi kan lova ett föredrag utöver det vanliga – självbiografiska utvikningar blandas med kulturhistoria och inte minst en utflykt i den svenska sommaren.
***
Hålltider: Naturums café är öppet från klockan 17 för förprat. Föredraget börjar klockan 18.00 och beräknas pågå till 19.30.
Föredraget arrangeras av Naturskyddsföreningen Karlstad, Naturskyddsföreningen Hammarö tillsammans med Naturum och Studiefrämjandet.

Asknätfjäril är en starkt hotad art, här i motljus på en grankvist.

En apollo- och en skogsnätfjäril samsas om samma blomma – nära hotad resp livskraftig.