Händer under våren hos Naturskyddsföreningen i Karlstad

Måndag 27 februari

Ugglelyssning på Hammarö

Vi lyssnar efter kattuggla, sparvuggla och andra ugglor på Hammarö under några timmar.
Samling 19.30 vid Stadsbiblioteket i Karlstad eller efter överenskommelse.
Max 12 personer. Tillgång till bil ger företräde. Kläder efter väder.

Föranmälan senast 24 februari till Leif Lövström, 070-534 81 36.

Onsdag 8 mars

Glädjen att se på fåglar! Var ser man dom och hur kommer det sig att dom behöver värnas?

Tid och plats: 18.00 i hörsalen på Värmlands museum.
Bildvisning och samtal med Lars-Ola Westerlund och Linda Åström Halvorsen.
Fågelskådning blir allt vanligare i Sverige. Linda och Lars-Ola har båda skådat fågel länge och berättar vad fågelglädje är för dom med bilder och ord.
Allt är inte bara ljust i fågelsverige. Var är t ex sånglärkan och storspoven som det var så mycket av förr?
Det blir också info om vårfåglar, bra fågellokaler i Karlstads närhet och vart och när kan man följa med föreningarna ut i vår.
Bildvisningen är ett samarbete mellan Värmlands museum, Naturskyddsföreningen och Wermlands Ornitologiska Förening.
Fri entré till föredrag och utställningen Kroknäbbarnas tid för medlemmar i Naturskyddsföreningen och Wermlands Ornitologiska Förening. Övriga 80:- (museets ordinarie entré).

Se även http://www.varmlandsmuseum.se/se-gora/program/

Måndag 17 april (Annandag påsk)

Vårfåglar vid Hynsjöarna

Vi besöker Södra och Norra Hyn för att se och höra vilka vårfåglar som dykt upp. Ta med kikare och fika.

Samling 08.00 vid Träfotere (Södra Hyn) eller 07.30 vid Stadsbiblioteket.

Föranmälan vid samåkning 11 april till Leif Lövström, 070-534 81 36.

OBS! Programmet för maj-augusti presenteras i slutet av mars.